Erik Johansson driver Samba-fotbollen i Hjällbo.

O jogo bonito i Hjällbo!

Vem vill inte bli en Marta, Neymar, Ronaldinho eller Pelé? Det närmaste du kan komma en fotbollsakademi i Brasilien, är faktiskt Hjällbo. Varje fredag på Sandsspårets fotbollsplan är alla välkomna på gratis fotbollsträning på det brasilianska sättet. Samba Erik som leder träningen vet vad han snackar om.

– Det som gör brassefotbollen så fantastisk är att den bygger på glädje, skönhet och kreativitet, säger Erik Johansson. Alla får ta plats och musiken är lika viktig som målen.

Erik flyttade som 17-åring till Sao Paolo för att gå ett år på fotbollsskolan Braganca Paulista. Uppenbarligen gav det resultat. Som offensiv mittfältare lurade han upp motståndarna på läktaren i Allsvenska lag som Öis, MFF och Hammarby. Samba Erik var mer brasse än svensk i sin spelstil och efter den aktiva karriären lär han ungdomar – o jogo bonito ­– det vackra spelet.

– Det viktigaste är att ha kul. Alla är välkomna och kan spela utan press eller krav, säger Erik. Resultat är inte det viktiga, hellre snygga dribblingar och god stämning.

Nu på fredag är det Erik själv som leder träningen. Både killar och tjejer är välkomna!

NÄR: PÅ FREDAGAR
PLATS: SANDSSPÅRETS FOTBOLLSPLAN
START: FREDAG DEN 26 FEBRUARI

TRÄNINGSGRUPPER
KL 18:00 -19:30 TRÄNAR BARN 7-11 år
KL 19:30 – 21:00 TRÄNAR BARN 12-16 år
ANVÄND KLÄDER EFTER VÄDER!

Träningarna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.