Med Rädda Barnens Coronahjälpen i Hjällbo kan alla äta god mat. Foto: Feisa Abdulle.

Feisa Abdulle sprider matglädje i en tuff period

Varje måndag och fredag under hela december lagar kocken Feisa Abdulle lunch på torget. Syftet är att stötta Hjällboborna i en svår period. Genom solidarisk prissättning är lunchen möjlig för alla.

– Jag älskar att laga mat och jag älskar Hjällbo. Därför känns det särskilt roligt att laga mat för alla här och sprida lite matglädje under pandemin. Min dröm är att projektet ska fortsätta även nästa år. Jag vill att så många som möjligt ska få chans att smaka på min mat, säger Feisa Abdulle.

Feisa Abdulles dröm är att få laga mat till alla.Bakom initiativet ligger Rädda Barnen som vill stötta de mest utsatta i Hjällbo. De vill även hjälpa en av de boende att förverkliga sin dröm.

– Det är alltid de redan utsatta som får lida mest under en kris, säger Hidaya Elharfoui, verksamhetsansvarig på Rädda Barnens projekt ”På lika villkor”. Med det här initiativet hoppas vi kunna underlätta för många och skapa lite andrum. Dessutom är det roligt att kunna erbjuda en möjlighet för kocken Feisa att göra det hon älskar.

Lunchen serveras varje måndag och fredag kl 11.30-14.00. En lunch erbjuds till självkostnadspris för alla boende, gratis för de i behov och 50 kr för övriga. Pensionärer får gratis första gången i samarbete med hemtjänsten. Betalning sker via Swish.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.