Jennie Wiberg lyckades fånga ögonblicket då hunden Doris tog språnget mot Lärjeån där dottern Frida fiskar utan bete.

Hjällbobilden: Fiske med artificiell mask i Lärjeån när hunden tittar fram

Här sitter Frida som är 13 år och fiskar med artificiell mask i Lärjeån. Det innebär att det inte är en riktigt mask.
– Då vi inte visst om fiske var tillåtet i Lärjeån simulerade vi fiske för sinnets skull, säger Fridas mamma Jennie Wiberg. 

Det var i början av april som hon och dottern, som älskar sin säng och mobiltelefonen, tog sig från Johanneberg till Lärjeån tillsammans med hunden Doris, som då var ett halvt år gammal.  

– Doris slet itu fallna grenar med tänderna. Vi försöker göra saker som människan instinktivt alltid gjort. Vistas i naturen, jorda oss igen. Ett slags skogsbad, säger Jennie Wiberg. 

Hon är uppväxt i Bergsjön med sin storslagna natur.

– Jag har en längtan tillbaka. Jag tycker det är fint att kunna återvända till den här typen av miljö belägen nära miljonbyggesområden, säger hon. 

Hennes uppmaning är att man ska ta vara på naturen som finns precis intill oss. Hon är tacksam för den svenska allemansrätten. 

– Man behöver inte alltid ta sig till Österrike, säger hon med ett leende. 

Följ Jennie Wiberg på Instagram: @jenniestinksrok

Fakta om fiske i Lärjeån

Det hade varit laglig för Jennie Wibergs dotter att fiska i Lärjeån utan fiskekort i början av april eftersom hon är under 16 år. Men mellan 1 oktober och 31 mars är det förbjudet att fiska i Lärjeån och under övriga året gäller reglerna för fiskekortet. 

Läs mer om reglerna för fiske i Lärjeån på Sportfiskarnas hemsida.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.