Dennis Andersson är ny distriktschef för bostadsbolaget Poseidon i Hjällbo. Men inte bara Hjällbo. Han är chef för Poseidons nya Angeredsdistrikt som också omfattar Lövgärdet och Angereds centrum.

Dennis Andersson, ny distriktschef för Poseidon i Angered, vill få Hjällbobor att känna stolthet

Dennis Andersson är tillbaka i Hjällbo. På 1980-talet sommarjobbade han bland annat med att ta bort reklamblad från alla tomma lägenheter i Hjällbo. Nu har han börjat jobbet som distriktschef för Poseidons nya Angeredsdistrikt och vill att det i framtiden blir fler bostäder i Hjällbo.
– I dag är Hjällbo en levande stadsdel. Det är helt annorlunda än då. Mitt mål är att Hjällbobor ska känna stolthet över sitt bostadsområde, säger han. 

Bostadsbolaget Poseidon har gjort om sin organisation. För hyresgästerna i Hjällbo innebär det att den tidigare distriktschefen Svante Lahti har slutat och att det tidigare Hjällbodistriktet nu är en del av det nya och större Angeredsdistriktet. Kontoret blir kvar i Hjällbo centrum.

Det nya distriktet, som Dennis Andersson nu är chef över, består av Poseidons lägenheter i Hjällbo, Lövgärdet och Angereds centrum. Tidigare var han chef för Poseidons distrikt i Centrum. 

Dennis Andersson är tillbaka på i Hjällbo. Under 1980-talet började han sommarjobba för Poseidon i Hjällbo och under början av 1990-talet var han Poseidons fastighetsförvaltare här.


“Här ska det vara tryggt, rent och snyggt”

Hans mål med Poseidons arbete i Hjällbo är en fortsättning på det arbete som bedrivits under de senaste åren. 

– Hjällbo ska vara ett område som man känner sig välkommen till. Här ska det vara tryggt, rent och snyggt. Vi ska försöka få stopp på skadegörelse och nedskräpning, säger han.

För att nå dessa mål vill han att saker som förstörs ska lagas snabbt. 

– Jag tror på ordning och reda. Trygghetsgruppen gör ett ovärderligt arbete på kvällar och helger. Nu ska vi förbättra kontrollen i bostadsområdet på dagtid med fler anställda som finns i området, säger Dennis Andersson. 


Vill ha fler miljöhus i Hjällbo

För att minska nedskräpningen vill han att det ska finnas miljöhus i alla delar av Hjällbo förutom på Hjällbo Lillgata.

– De moloker som vi har i dag fungerar inte bra, säger Dennis Andersson. 

– Jag tror på ordning och reda. Trygghetsgruppen gör ett ovärderligt arbete på kvällar och helger. Nu ska vi förbättra kontrollen i bostadsområdet på dagtid med fler anställda som finns i området, säger Dennis Andersson.

Målet för AB Framtiden, det bolag som samlar Poseidon och de andra kommunala bostadsbolagen i Göteborg, är att det inte ska finnas några bostadsområden i Göteborg på polisens lista över särskilt utsatta bostadsområden. 

– Vi ska jobba ännu mer med den sociala utvecklingen och dra lärdomar av vad som sker i olika bostadsområden. I Hjällbo ska Poseidon vara den stora initiativtagaren och lokföraren i utvecklingen framöver tillsammans med andra, säger Dennis Andersson.


Ungdomar behöver meningsfull sysselsättning

Han talar särskilt om behovet av att det finns en meningsfull sysselsättning för ungdomar efter att skolan har slutat på eftermiddagarna.  

– Skolan ska vara mitt i byn och Poseidon ska hitta samarbeten med andra för att lyfta skolorna i Hjällbo. Den nya Lärjeskolan, som nu byggs där Bläseboskolan låg förut, kommer att bli ett lyft för Hjällbo, säger han.

En annan sak som han tycker är bra är att ha personal från Poseidon som städar trappuppgångarna. 

– Det ger bättre kontakter mellan hyresgäster och Poseidon. Det ökar också tryggheten, säger Dennis Andersson. 


Fler saker att välja mellan till sin lägenhet

Han säger att han vill se social utveckling och se fler samarbeten mellan Poseidon och hyresgästerna. En fråga som han funderar på är hur den renovering som ska börja av alla lägenheter i Hjällbo ska gå till på ett bra sätt. 

– Vilken nivå ska det vara möjligt att renovera till? Hur ska renoveringen gå till? Hur ska vissa hyresrätter omvandlas till bostadsrätter? Det är en utmaning att nå våra hyresgäster med information, säger han. 

För de som bor i lägenheter som inte kommer att renoveras under de närmaste åren vill Poseidon erbjuda fler tillval. 

Dennis Andersson vill att de som bor i lägenheter som inte kommer att renoveras under de närmaste åren ska kunna göra fler tillval. 
– Det kan handla om att få en diskmaskin installerad, nya köksluckor uppsatta, få kakel i badrummet eller något annat, säger han.

– Det kan handla om att få en diskmaskin installerad, nya köksluckor uppsatta, få kakel i badrummet eller något annat, säger Dennis Andersson.


Nya fastighetsförvaltare i Hjällbo

Poseidons nya Angeredsdistrikt omfattar omkring 4 300 lägenheter. I distriktet kommer det att finnas tre fastighetsförvaltare. För Bergsgårdsgärdet och Skolspåret är Henrik Olsson ny fastighetsförvaltare och för Sandspåret, Bondegärdet och Hjällbo Lillgata har Simon Hannon samma uppdrag. 

En gång i tiden, närmare bestämt under början av 1990-talet var Dennis Andersson fastighetsförvaltare för Poseidons lägenheter på Bondegärdet, Hjällbo Lillgata och Skolspåret.

– Utmaningen då var att få lägenheterna uthyrda. Omkring tio procent av lägenheterna var tomma. I dag är det helt annorlunda, säger han. 

Fakta: Dennis Andersson

Ålder: 54 år.
Bor: Centrum, Göteborg.
Familj: Gift. Två barn. 
Fritid: Sommarstället och att resa
Dold talang: Bra sifferminne. 
Favoritplats i Hjällbo: Hjällborestaurangen.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.