Svante Lahti går vidare efter fem år som distriktschef för Poseidon i Hjällbo. 1 april början han som distriktschef för Poseidon i Öster.

Svante Lahti slutar som distriktschef för Poseidon i Hjällbo. Är stolt över att fler hyresgäster är nöjda med servicen.

Nu försvinner ett välkänt ansikte från Hjällbo. Efter precis fem år som distriktschef i Hjällbo på Poseidon väntar nya uppgifter för Svante Lahti.

Vad är det bästa som har hänt under dina år i Hjällbo?

Poseidon, GöteborgsLokaler och Hjällbo pizzeria tillagade världens längsta falafelrulle under Hjällbokalaset 2019. Svante Lahti rullade ihop den tillsammans med andra anställda hos Poseidon.

– Vi har ökat tryggheten, vi har fått bort trafiken på gårdarna och vi har börjat med kamerabevakning i vissa fastigheter. Sedan var det förstås fantastiskt att få vara med om att slå världsrekord med den 50 meter långa falafeln på förra årets Hjällbokalas.

Vad har just du betytt?

– Jag är stolt över de fina resultaten i vår årliga hyresgästundersökning. De senaste två åren har antalet som svarat ökat rejält och vårt serviceindex, alltså hur många som är nöjda med att vara hyresgäster hos oss, har också gått upp.

Svaret på frågan om hur fort det går att äta upp en 50 meter lång falafelrulle är svaret tio minuter. I alla fall om 500 Hjällbobor äter.

Varför pekar siffrorna uppåt?

– Insatserna som våra husvärdar gör är avgörande. Vi har satsat på att rekrytera människor med olika bakgrund och språk och det underlättar och bidrar till en god kontakt med våra hyresgäster.

Du har själv bidragit genom att läsa 7,5 högskolepoäng i arabiska?

– Ja, bara att kunna växla några ord gör stor skillnad. Det har blivit en hel del gapskratt också – det blir inte alltid rätt.

Vad kommer du att sakna?

– Värmen från alla människorna och den gemenskap som vi har skapat.

Trygghetsvandring på Bergsgårdsgärdet i februari 2020. Svante Lahti är stolt över att allt fler boende i Hjällbo känner sig trygga och är nöjda över servicen.

Hur ser det ut i Hjällbo om fem år? 

– Om det bara tillsätts resurser så finns alla chanser i världen att få bort Hjällbo från polisens lista över särskilt utsatta områden. Jag är övertygad om att det kommer att lyckas.

Svante Lahti tror att Hjällbo snart kommer att försvinna från polisens lista över särskilt utsatta bostadsområden.

Fakta Svante Lahti

Ålder: 54

Bor: Partille, bodde i Eriksbo i slutet av 1970-talet.

Nytt uppdrag: Chef för Poseidons distrikt Öster.

Fotnot: Svante Lahti efterträds av Dennis Andersson som från och med 1 april blir distriktschef för Poseidons nya sammanslagna distriktet för Angered, Hjällbo och Lövgärdet. Distriktskontoret kommer att finnas kvar i Hjällbo.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.