För att minska spridningen av coronaviruset ställs årets Hjällbokalaset in. Fjolårets Hjällbokalas blev succé då Hjällbo slog rekord med världens längsta falafelrulle. Falafelrullen på 50 meter står sig fortfarande som världens längsta.

Hjällbokalaset inställt på grund av coronaviruset

Det blir inget Hjällbokalas lördagen 16 maj i år. Men redan nu planeras för extra mycket firande nästa år.

GöteborgsLokaler som arrangerar Hjällbokalaset lovar att det under 2021 kommer bli ett större firande än vanligt under Hjällbokalaset. Det året fyller ju Göteborg 400 år.

Charlotta Brandt är centrumutvecklare på GöteborgsLokaler som arrangerar Hjällbokalaset:

– Vi har gjort en riskanalys och kommit fram till att under rådande omständigheter kan vi inte göra annat än att ställa in, säger hon.


Lagen mot allmänna sammankomster stoppar kalaset

Det handlar främst om att följa förbudet från regeringen som säger att man inte får ha allmänna sammankomster med fler än 500 personer.

Hjällboloppet för barn och ungdomar var en nyhet på Hjällbokalaset i fjol. Nu får alla ett år till på sig att träna för ett eventuellt nytt lopp 2021.

Dessutom måste det finnas möjligheter att tvätta händerna och det kravet går inte heller att uppfylla.

– Det är verkligen jättetråkigt. Hjällbokalaset är det roligaste på hela året, säger Charlotta Brandt.


Hoppas på större Hjällbokalas 2021

En tröst kan dock vara att nästa års kalas kan komma att bli något alldeles extra. 

– Staden firar 400-årsjubileum 2021 och vi hoppas kunna satsa ännu mer än vanligt tack vare det, säger Charlotta Brandt.

Läs mer

Hjällbo är världsmästare i falafelrulle. Detta krävs för att göra 50 meter falafelrulle, iHjällbo.se 18 majCitera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.