Alla som tar sig från Hjällbo centrum till Skolspåret hälsas nu välkomna med en karta över Hjällbo. När man vet var man är och var man ska känns det tryggare.

Tryggare och lättare att hitta i Hjällbo med nya skyltar

Nu finns nya skyltar på plats på Skolspåret. Det gör att det blir lättare att hitta i området. Det ser också snyggare ut.
– Skyltningen är en del i satsningen att öka tryggheten i Hjällbo, säger Christian Eldstaf, chef för Poseidons trygghetsgrupp.

Att veta var man är och hur man kommer dit man vill ökar känslan av trygghet. Det menar Stiftelsen Tryggare Sverige. Stiftelsen menar också att tryggheten ökar när man vet vem som ansvarar för olika saker i ett bostadsområde. Det gör att man vet vem man ska kontakta om man undrar något.

Tydligt och enhetligt. Så ser det ut med nya skyltar i alla entréer på Skolspåret.


Skolspåret är först med nya skyltar

Allt detta är saker som kräver skyltar med information som är lätt att förstå. Därför har nu bostadsbolaget Poseidon börjat sätta upp nya skyltar på Skolspåret. Det handlar om områdesskyltar med kartor över Hjällbo, skyltar vid entréerna som visar vilket nummer det är på trappuppgången och skyltar som visar var förråd och tvättstugor finns.
– Att snabbt kunna få en överblick är bra inte minst för ambulans och brandkår, säger Christian Eldstaf.


Ännu fler skyltar kommer

Snart kommer Poseidon också att sättas upp skyltar som talar om var det är förbjudet att köra moped och skyltar som uppmanar om att köra sakta för att det finns barn som leker. Det ska också komma skyltar som säger att man inte ska ställa barnvagnar i trapphusen. Detta eftersom barnvagnar riskerar att vara i vägen vid en utrymning.

Trygghetsgruppen med chefen Christian Eldstaf, stående näst längts till vänster,
fortsätter att jobba med att ge Hjällbo fler nya skyltar.

När kommer det nya skyltar i övriga områden i Hjällbo?

– Till hösten ska vi se över hur behovet ser ut och sedan fortsätter vi arbetet, säger Christian Eldstaf.


Läs mer

Under hösten och vintern har iHjällbo.se skrivit flera artiklar om att bostadsbolaget Poseidon arbetar för att Hjällboborna ska känna sig trygga i sin omgivning.

Nu byts låsen i alla vägbommar i Hjällbo för att skapa tryggare gårdar, iHjällbo.se, 31 oktober 2019

Nolltolerans mot paraboler på husfasader i Hjällbo, iHjällbo.se, 17 december 2019

Sex trappuppgångar i Hjällbo blir först i Göteborg med bevakningskameror inomhus för att öka tryggheten, iHjällbo.se, 28 februari 2020

Poseidon tar krafttag mot råttorna. Uppmanar Hjällbobor att inte mata fåglarna. iHjällbo.se, 31 januari 2020
Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.