En viktigt uppgift för Team Göteborgs volontärer är att ge information och hjälpa besökare på olika evenemang.

Dags för unga i Hjällbo att söka till att bli volontärer på sommarens evenemang

Många ungdomar och unga vuxna i Hjällbo är redan volontär inom Team Göteborg. Nu är det dags att söka för att komma med i volontärspoolen för sommarens alla evenemang.
– Jag ser fram emot att ännu fler ungdomar från Hjällbo tar chansen att vara med, säger Sandra Pousette, projektledare för Team Göteborg.
Lördagen 29 februari är sista ansökningsdagen.

Göteborg är en evenemangsstad. Det handlar om Kulturkalaset, Way Out West och West Pride för att nämna några. För att dessa evenemang ska fungera krävs det personer som ställer i ordning, ger besökare service och ser till att allt fungerar under själva evenemanget. Det är sånt som volontärerna i Team Göteborg håller på med.

Volontärer jobbar tillsammans med andra ungdomar från hela Göteborg. 


“Ett fantastiskt sätt för unga från hela Göteborg att träffas”

– Team Göteborg är ett fantastiskt sätt för unga från hela Göteborg att träffas, få en första rad på sitt CV och samtidigt göra en meningsfull insats för staden. Därför hjälper vi på Poseidon Team Göteborg att rekrytera unga göteborgare som vill ta chansen att bli volontärer, säger Linda Thorsson, kommunikationschef för bostadsbolaget Poseidon.

Det sker genom att Poseidon informerar alla hyresgäster på olika sätt om möjligheten att bli volontär. 

Under Kulturkalaset i Göteborg i augusti är många volontärer från Team Göteborg igång för att se till att alla aktiviteter kan genomföras.

Team Göteborg drivs av det kommunala bolaget Göteborg & co och är till för personer mellan 15 och 25 år. För den med en funktionsvariation som vill vara volontär finns särskilt stöd. 


290 volontärer under 2019

Under 2019 fanns 290 ungdomar och unga vuxna i Teams Göteborgs volontärpool som jobbade under olika evenemang. Bland de som skickar in en ansöka görs ett urval till vilka som bjuds in till en informationsträff där alla får information om Team Göteborg. 

Efter det får alla en grundutbildning i service och bemötande, säkerhet, hjärt-lungräddning, evenemangskunskap och kunskap om Göteborg. Efter att grundutbildningen är man en del av Team Göteborg. 


“En brygga mellan skolan och arbetslivet”

Att vara volontär ger erfarenheter som är bra att ha i arbetslivet.

– Den är en stark gemenskap bland volontärerna där man blir en del av stadens evenemang. Det är också en bra brygga mellan skolan och arbetslivet att vara med. Team Göteborg ger erfarenheter, kunskaper och kontakter som kan användas i arbetslivet, säger Sandra Pousette. 

Sandra Pousette, projektledare för Team Göteborg.

Efter att man har varit volontär ett tag är det möjligt att vidareutbilda sig till att bli teamledare eller mentor för volontärer. Det är arbetsuppgifter som man får lön för. 

Fakta

Anmälan till Team Göteborg sker senast 29 februari 2020 genom att fylla in ansökan på Team Göteborgs hemsida.

Alla är välkomna som volontär på sina egna villkor. Om du har en funktionsvariation och vill vara volontär finns Team Support som ditt stöd. Läs mer om det här.

Exempel på evenemang där Team Göteborgs volontärer är med.  

Göteborgs Kulturkalas
Göteborgsgirot
Summerburst
Göteborg Film Festival
Way Out West
West Pride
P3 Guld
Beach Volleyboll EM U20

För volontärer med funktionsvariationer finns en särskild grupp som har till uppgift att stötta dessa. Den gruppen kallas för Team Support.

Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.