Dags att söka sommarjobb hos Poseidon i Hjällbo

Nu är det dags att söka sommarjobb hos Poseidon i Hjällbo. Det handlar om sammanlagt 60 jobb som sommarvärd, ROSare eller som arbetsledare för ROSare.
– I första hand kommer jobben att gå till ungdomar som är hyresgäster i Poseidon lägenheter i Hjällbo, säger Christian Eldstaf som ansvarar för årets sommarjobb.
28 februari är sista ansökningsdagen.

En grupp ROSare som sommarjobbade för Poseidon i Hjällbo under sommaren 2019 sköter om buskar och blommor på Bergsgårdsgärdet.

ROSare är en förkortning för en person som jobbar med att se till att det är Rent Och Snyggt i Hjällbo. Det handlar om att sköta planteringar, klippa gräs, plocka skräp och driva ROS-caféet på torget. 

Ett steg till vuxenlivet

– Det är första jobbet för många. På så sätt är det ett viktigt steg till vuxenlivet och att lära sig hur det fungerar på en arbetsplats med rutiner och ansvar. samtidigt som lär känna sina grannar, säger Christian Eldstaf. 

Elliott Retzlaff och Linus Sundsten jobbade som ROS-jobbare i Hjällbo under den senaste sommaren.

Jobben som ROSare är under tre veckor under sommarlovet. Man kan välja mellan att jobba under någon av de tre perioder som sommarlovet delas upp i. Under varje period finns det 14 tjänster som ROSare. För att kunna söka några av 42 tjänsterna som ROSare ska man vara mellan 16 och 19 år. Det är ett år äldre än tidigare år då högsta åldern har varit 18 år.

Två arbetsledare för ROSarna anställs för att jobba under hela sommaren. Dessa arbetsledare ska vara över 18 år.

Christian Eldstaf som är chef för trygghetsgruppen i Hjällbo ansvarar för Poseidons sommarjobb i Hjällbo i år.

Jobben som ROSare och de två tjänsterna som arbetsledare för ROSare söks genom att man fyller i en ansökningsblankett på Poseidons hemsida. 

Sommarvärdar ordnar aktiviteter för barn

Som tidigare år kommer Poseidon också att anställa sommarvärdar. Sommarvärdarna ordnar med aktiviteter för sommarlovslediga barn i Hjällbo. För att söka dessa tjänster ska man vara över 18 år. Sommarvärdarna jobbar under fem veckor.

– Sommarvärdar ska vara goda förebilder för barnen och se till att det händer roliga saker för alla barn som är hemma på sommaren, säger Christian Eldstaf. 

– Jag har redan fått in ansökningar. Flera ungdomar som jobbet som ROSare eller sommarvärdar tidigare vill jobba i år igen, säger han. 

Han märker att de sommarjobb som Poseidon erbjuder är populära. 

Jobben som sommarvärdar söker man genom att mejla ett personligt brev till Christian Eldstaf.

Så här söker du något av Poseidons sommarjobb i Hjällbo 
Jessica Pio och Tasnim Diriye var två av många barn i Hjällbo som deltog i sommarvärdarnas aktiviteter i Hjällbo under senaste sommaren.

Här söker du jobb som ROSare

https://poseidon.goteborg.se/om-oss/jobba-hos-oss/sok-sommarjobb/

Jobben som arbetsledare för ROSare och sommarvärd söker du genom att mejla ett personligt brev och CV till christian.eldstaf@poseidon.goteborg.se

Sommarens tre perioder för ROSare

Period 1: 15 juni-3 juli

Period 2: 6 juli-24 juli

Period 3: 27 juli till 14 augusti

Du väljer en av dessa perioder som du vill jobba. 

Frågor om sommarjobben går att ställa till Christian Eldstaf på 031-3321587 eller christian.eldstaf@poseidon.goteborg.se

De som erbjuds ett sommarjobb kommer att få besked om det senast 31 maj.

Läs mer

Feriejobbare håller rent, snyggt och igång barnen i Hjällbo, 8 juli 2019

Upplev sommar och sol med Hjällbo fritidsgård, 2 juli 2019


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.