Nu är den första laddstationen för elbilar på plats i Hjällbo. Den drivs av Parkering Göteborg och är öppen för alla som tecknar ett avtal.

Hjällbo har fått den första laddstationen för elbilar


Nu är det möjligt att ladda sin elbil i Hjällbo. Det är på parkeringen vid Bondegärdet som Parkering Göteborg har placerat den nya laddstationen. Initiativtagare är bostadsbolaget Poseidon, ägare av marken. Johan Olofsson, Key Account Manager på Parkering Göteborg, tror att laddstationen kan få fler Hjällbobor att bli nyfikna och intresserade av att skaffa en elbil.

– Att köpa elbil ska inte vara förbehållet de som bor i centrala stan. Vi har ännu inte fått in några kundförfrågningar på laddstationer från just boende i Hjällbo. Men genom att placera ut laddstationer redan nu så går vi steget före. Det ska inte bli “hönan eller ägget”. Om man har planer på att köpa en elbil så ska man veta att det nu går att ladda sin bil här, säger han.

Att köpa elbil ska inte vara förbehållet de som bor i centrala stan”

Johan Olofsson, Parkering Göteborg

Johan Olofsson berättar att den nya laddstationen för elbilar fungerar ungefär så som man laddar sin mobiltelefon.
– Elbilsägaren tar alltid med sig en egen sladd till laddstationen. Man kan antingen vara avgiftskund eller tillståndskund. Som avgiftskund betalar man för parkering och laddning i ett. Som tillståndskund köper man först ett parkeringstillstånd och ett laddtillstånd och därefter betalar man för antalet laddade kilowattimmar. Att ladda upp en modern elbil kostar ungefär 100 kr och då kommer man ungefär 40 mil, säger Johan Olofsson.

Johan Olofsson visar hur den nya laddstationen för elbilar fungerar.
Han beskriver framtiden för elbilsmarknaden som “spikrak uppåt”.

Finns det planer på fler laddstationer för elbilar i Hjällbo?

– Det här är vårt första steg för att visa Hjällboborna: “Hallå, här finns det möjlighet att ladda”. När fler blir intresserade så har vi möjlighet att sätta upp fler laddstationer i området. Vi räknar med en leveranstid på cirka tio veckor från det att vi får in förfrågan från kund till dess att en ny laddstation är klar för att användas. När intresset ökar så är vi på tårna, säger Johan Olofsson.

Förtydligande

Laddstationen på Bondegärdets parkering är den första laddstolpen på en boendeparkering i Hjällbo. Sedan tidigare finns möjligheten att ladda sin elbil på parkeringen vid Hjällbo centrum. Även den laddningsstationen drivs av Parkering Göteborg. https://www.parkeringgoteborg.se/laddabilen/laddabilenhar/h


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.