Den första dominoturneringen på Äldreträffen i Hjällbo är avgjord.

Osman Duzel vann Hjällbomästerskapet i domino

Osman Duzel är bäst i Hjällbo på domino. Det står klart efter dominoturneringen som spelades på Äldreträffen i måndags. 
– Det gäller att vara koncentrerad hela tiden. Jag spelar domino med mina vänner varje dag som Äldreträffen är öppen, säger Osman Duzel. 

Bostadsbolaget Poseidon öppnade Äldreträffen på Skolspåret 23 i oktober. Sedan dess har äldre Hjällbobor träffats där varje måndag och onsdag. Att spela domino är en av de saker som de som kommer tycker mest om att göra. Därför ordnade Äldreträffen en turnering i domino i måndags. 

Finalisterna Saban Brkovic och Osman Duzel visar sina priser.


Talas redan om om en ny turnering nästa år

Åtta personer ställde upp i turneringen. I finalen möttes Osman Duzel, som bor på Skolspåret, och Saban Brkovic, som bor på Bergsgårdsgärdet. Till slut var det Osman Durzel som kunde lyfta segerpokalen. 

Monika Bylin Kuurne, trygghetsvärd på Poseidon och ansvarig för verksamheten på Äldreträffen. 

– Turneringen var uppskattad av deltagarna. Det var kul att se hur fokuserade deltagarna var. Förhoppningsvis kan vi ha en ny dominoturnering strax innan jul nästa år. Här på Äldreträffen talar redan besökarna om nästa års turnering, säger Monika Bylin Kuurne, trygghetsvärd på Poseidon och ansvarig för verksamheten på Äldreträffen. 

Osman Duzel är glad över segern och trivs på Äldreträffen. 

– Jag tror att det är väldigt bra för oss äldre att Äldreträffen finns, säger han. 

Koncentration under finalspelet.


Spelar domino med sex brickor

På Äldreträffen i Hjällbo spelas domino med sex dominobrickor från start. Sedan ska man bli av med sina brickor genom att lägga en bricka som har samma antal prickar som den bricka som motspelaren har lagt ut. Dominobrickor med samma antal prickar läggs mot varandra. 

Om man inte har en bricka med samma antal prickar som motståndarens senaste utlagda bricka, måste man ta upp en bricka som finns i högen med brickor som man har bredvid sig. Om det inte finns några brickor att ta till sig, får man helt enkelt stå över sin tur. Om alla lägger ut sin sista dominobricka samtidigt, är det den med högst antal prickar som vinner.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.