GöteborgsLokaler och Hjällbo centrums företagarförening ordnade med julstämning på torget i torsdags. Många barn ville pyssla.

Julen har kommit till Hjällbo med pyssel och ny belysning

Nu har julen kommit till Hjällbo centrum. Under torsdagseftermiddagen bjöd GöteborgsLokaler och Hjällbo Centrums företagarförening på glögg, varm choklad, pepparkakor och marshmallows. För barnen var det möjligt att pyssla julkransar.

Haidar Hassan, 11 år, och Ruqaya Hassan, 9 år, går båda på Bergsgårdsskolan. De gjorde var sin julkrans och drack choklad under julfirandet i Hjällbo Centrum.

– Vi vill att människor ska komma till Hjällbo centrum för att ha det trevligt. Det är särskilt kul när det kommer barn till torget, säger Charlotta Brandt, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler, det kommunala bolag som förvaltar de kommersiella fastigheterna och torget i Hjällbo Centrum.

Och många barn passade på att pyssla och dricka varm choklad i tältet utanför gallerian. Med hjälp av en ring av frigolit, granris, ståltråd, röda band och små kottar gjorde barnen julkransar. 


Ny belysning lyser upp Hjällbo centrum

För varje år under tre års tid ska det bli mer julbelysningen i Hjällbo centrum.
– Det kommer att bli så fint , säger Charlotta Brandt, centrumutvecklare för Hjällbo centrum.

För att göra det julfint har gallerian fått en ny julbelysning i år som går runt hela byggnaden. Hela belysningen har LED-lampor som kräver lite elektricitet.

Nästa vinter kommer ljusslingan att få sällskap av en ny belysning i trädallén som leder in till parkeringsplatsen vid Hjällbo centrum och vintern efter det kommer också det stora trädet utanför Hjällbo kyrka att lysa upp i mörkret med en ny belysning.

– Det kommer att bli så fint, säger Charlotta Brandt. 


Jennifer Rundström höll igång pysslet och Linnea Hamnedalen serverade pepparkakor.

Syskonen Abdelrahman och Alaa pysslade tillsammans med deras mamma Nabila. 

Snögubben bjöd barnen och andra på pepparkakor.

Per-Arne Andersson och Lars-Inge Petersson från Västra Götalands militärhistoriska förening serverade glögg och pepparkakor.

Linnea Hamnedalen bjöd på goda pepparkakor.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.