Rouba Alsoub, som jobbar i Svenska kyrkans café och Lena Molund Tunborn (bilden till vänster) diskuterar framtiden i Hjällbo.

Poseidon bjöd in goda grannar till Framtidens Hjällbos lokal

– Hjällbo ska bli som vilken stadsdel som helst i Göteborg. Det innebär inte att Hjällbo ska bli som Majorna eller så, men att boende i Hjällbo ska ha samma förutsättningar som boende i andra delar av Göteborg. 
Det säger Göran Leander, Poseidons projektledare för Framtidens Hjällbo när han hälsar företrädare för föreningar och verksamheter i Hjällbo samt Göteborgs Stad välkomna till Framtidens Hjällbos nya lokal under tisdagseftermiddagen.

Ninni Jonzon, kommunikatör för Framtidens Hjällbo och Ljiljana Bukera, enhetschef för fritidsgårdarna i Angered träffades.

På plats finns företrädare för Angereds stadsdelsförvaltning, Hyresgästföreningen, Svenska kyrkan, Allianskyrkan, Caritas, med flera föreningar. Det är Poseidon som bjuder på rosa prinsesstårta, kaffe och en rundtur i Framtidens Hjällbos nya lokal i Hjällbo centrum. På väggarna finns bilder från förr och nu och drömmar om Hjällbo i framtiden.

Stort engagemang för Hjällbo

– Vi bjuder in er som goda grannar. Alla som bor och verkar i Hjällbo ska veta vad Framtidens Hjällbo är. För oss inom Poseidon finns det ett stort engagemang för Hjällbo, säger Göran Leander. 

De “goda grannarna” bjuds in till lokalen en dag före att dörrarnas slås upp för allmänheten.

Långsiktig satsning

Patrik Hakenmyr, affärsutvecklare för Poseidon mötte Suraya Reif Abdali och Anna Othberg som jobbar med trygghetssamordning på Angereds stadsdelsförvaltning.

– Det ska vara bra och tryggt att bo här i Hjällbo. Här ska det finnas bra skolor där eleverna når samma resultat som i andra delar av Göteborg. Framtidens Hjällbo är en långsiktig satsning för att lyfta Hjällbo. Alla Poseidons lägenheter ska renoveras och omkring 2 000 nya bostäder ska byggas i Hjällbo, säger Göran Leander.

Öppet hus i Framtidens Hjällbos lokal

Alla hälsas välkomna till Framtidens Hjällbos lokal i Hjällbo Centrum mellan onsdagen 20 november och fredagen 22 november, klockan 14.00 och 18.00. Lokalen ska vara en plats för dialog. Här ska boende och verksamma i Hjällbo kunna möta Poseidon och de andra företag, föreningar och förvaltningar som medverkar i Framtidens Hjällbo.   

Läs mer

Nu öppnar lokalen Framtidens Hjällbo för dialog, information och synpunkter

Hjällbobor vill ha fler bostäder och fler människor i framtidens Hjällbo

Flera bostadsföretag går samman för att bygga framtidens Hjällbo

Rouba Alsoub, (till vänster) som ansvarar för caféet i Hjällbo kyrkan var tidigare boenderepresentant i Hjällbobostadens styrelse. Här i samtal med Poseidons VD Lena Molund Tunborn.
Samling för Framtidens Hjällbo med företrädare för föreningar, företag och kommunala förvaltningar och bolag.
Fouad Rasho, pastor i Allianskyrkan i Hjällbo, och Svante Lahti, distriktschef för Poseidon i Hjällbo.
Gun Holmertz, verksamhetsansvarig för Caritas i Angered.

Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.