Göran Leander, Ninni Jonzon och Theresia Hannon som jobbar för Poseidon i Hjällbo bjuder in alla till Framtidens Hjällbo. Lokalen i Hjällbo Centrum där Hjällbos framtid ska diskuteras.

Nu öppnar lokalen Framtidens Hjällbo för dialog, information och synpunkter

Nu öppnar Framtidens Hjällbo sin lokal i Hjällbo centrum. Här blir det möjligt att få information och lämna åsikter om allt som sker och kommer att ske i Hjällbo när det gäller renoveringar och nybyggnation. Samma sak gäller frågor som trygghet, hur torget ska vara eller annat som är viktigt för att Hjällbo ska bli ett bättre bostadsområde i framtiden.

Onsdagen 20 november slår Poseidon och deras samarbetspartners i arbetet med satsningen Framtidens Hjällbo upp dörrarna för lokalen med samma namn som satsningen. Lokalen ligger där zoo-butiken låg tidigare. 

Se Hjällbo från ovan. På golvet i Framtidens Hjällbo finns ett flygfotografi över Hjällbo.

Alla välkomna under invigningsdagarna

– Vi bjuder alla som bor och alla som är verksamma i Hjällbo att komma in och ställa frågor och lämna åsikter under invigningsdagarna i slutet av veckan, säger Ninni Jonzon, kommunikatör för Framtidens Hjällbo. 

– Lokalen Framtidens Hjällbo är en symbol för viljan att lyssna på och samarbeta med Hjällboborna om Hjällbos utveckling. Alla är välkomna, säger Göran Leander, projektledare för Framtidens Hjällbo.  

Utställning om då, nu och sen

Från 1969 till 2035. Den tidslinjen över Hjällbos historia och framtid går längs väggen.

I lokalen finns en utställning med historiska bilder från när dagens Hjällbo byggdes och beskrivningar av saker som sker i dag för att öka tryggheten, sysselsättningen och skolresultaten i Hjällbo. Men den främsta tanken med Framtidens Hjällbo-lokalen är att diskutera hur Hjällbo ska se ut i framtiden. Nu handlar det särskilt om att samla in synpunkter om Hjällbo centrum. 

– Under invigningsdagarna handlar det särskilt om att samla in synpunkter om Hjällbo centrum, säger Ninni Jonzon.

“Vi vill lyssna”

– Syftet med lokalen är att fånga boendes synpunkter och kommentarer om vad man önskar sig i framtiden. Vi vill lyssna på både enskilda personer och på föreningar. Här kommer vi att kunna ha möten för att diskutera Hjällbos framtid och det blir möjligt för vem som helst att komma in när lokalen är bemannad, säger Göran Leander. 

Ninni Jonzon visar bilden över Hjällbo Centrum där man kan markera sina favoritplatser.

Saker som man vill ha åtgärdat i sin lägenhet nu direkt ska man felanmäla till Poseidon som tidigare.  

Fotnot

Lokalen Framtidens Hjällbo ligger i Hjällbo Centrum. Onsdagen 20 november till fredagen 22 november kommer lokalen att vara öppen varje dag mellan klockan 14.00 och 18.00. 

Information om öppningstider och aktiviteter i Framtidens Hjällbos lokal kommer att finnas på en skärm som syns i lokalens skyltfönster. 

Projektet Framtidens Hjällbo drivs av Poseidon, i samverkan med ett stort antal organisationer och företag.

Framtidens Hjällbo ligger i den lokal där zoo-butiken låg tidigare.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.