Morris Yarbug driver sedan tio år Hjällborestaurangen tillsammans med sin fru Verde Cavas.

Hjällborestaurangen ser till att festen blir lyckad 

Högst upp på Hjällbo Lillgata ligger Hjällborestaurangen som har specialiserat sig på att ordna fester. 
– Vi har skapat en bra bit av Hjällbo. Många förknippar Hjällbo med vår restaurang, säger Morris Yarbug, restaurangchef och kock på Hjällborestaurangen.

Året runt fylls Hjällborestaurangen med fester. Det handlar om bröllop, födelsedagskalas och företagsfester. 

iHjällbo Hjällborestaurangen Morris Yarbug
Jaffar Ali, kock, och Morris Yarbug, restaurangchef, på Hjällborestaurangen har bakat bullar till ett kvällsmöte.

– Lördagskvällarna är uppbokade för fester mellan sex månader och ett år framåt. Det gäller att vara ute i god tid om man vill boka, säger Morris Yarbug. 

Visar upp sig på sociala medier

Och det är inte vilka fester som helst. I sociala medier visar Hjällborestaurangen upp festbilder med otroliga blomsterarrangemang, stolar och bord draperade i vackra tyger, mat som får munnen av vattnas och glada festdeltagare. 

– Det är min fru Verde Cavas som dekorerar. Det är mycket jobb med det, säger Morris Yarbug. 

Många bilder visar nöjda brudpar med bröllopsgäster. 

Erfarenhet krävs för att ordna en lyckad fest

– För att få en lyckad fest ska du ta hjälp av seriösa aktörer som har erfarenhet. Det går ju inte att göra om en fest. Därför finns det inte utrymme för något misstag. Det måste fungera i samarbetet mellan alla som är med och gör en fest: DJ, filmare, bagare och kock, säger Morris Yarbug.

Han erkänner att det blir mycket arbetstid i restaurangen för både honom själv och för hans fru. Också barnen är med i jobbet.

– Barnen tycker om att pilla. De gillar att lägga iordning servetter, säger Morris Yarbug.

Fyra stycken är anställda i restaurangen och när det är fester växer personalstyrkan ännu mer. 

Jobbet är en livsstil

Från restaurangen ser man ut över Göteborg. Masthuggskyrkan syns i horisonten. Morris Yarbug ser sitt jobb i restaurangen som en livsstil. 

– Jag vill göra gästerna nöjda. Jag mår bra av det, säger han. 

Han har varit i restaurangbranschen sedan han var ung. 

– Jag trivs med det som jag gör. Ett tag studerade jag ekonomi på universitetet, men det var inget för mig. Viljan att jobba med service och matlagning drog mig tillbaka till restaurangbranschen, säger han. 

Tio år med Hjällborestaurangen

Morris Yarbug och Verde Cavas tog över Hjällborestaurangen i april 2009. Hon som ägare och han som restaurangchef.

– Vi såg möjligheten att kombinera en lunchrestaurang med att arrangera lite fester. I dag har vi lunch, catering och en festvåning, säger Morris Yarbug.

När de tog över driften av restaurangen satt Lärjedalens stadsdelsförvaltning och Gatubolaget i samma hus. Sedan lämnade båda dessa kommunala arbetsplatser huset och det blev tre år med färre lunchgäster innan polisen och socialtjänsten inom Angereds stadsdelsförvaltning flyttade in i kontorslokalerna. 

Nu har Hjällborestaurangen mellan 100 och 150 lunchgäster per dag och många fester.

– Det går bra, säger Morris Yarbug.

Fakta Morris Yarbug

Ålder: 38 år.

Jobb: Restaurangchef och kock.

Familj: Fru och fyra döttrar som är mellan 2,5 och 9 år.

Uppväxt: Bergsjön, Göteborg.

Fritid: Försöker spela badminton en gång i veckan. 

Läs mer om Hjällborestaurangen: https://hjallborestaurangen.se/

Fotnot: Bilderna från Hjällborestaurangens verksamhet kommer från Hjällborestaurangens Instagramkonto.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.