Lisa Karlsson, Dali Bojovic och Sabrina Can, fritidsassistenter på Hjällbo fritidsgård ser fram emot en sommar med många aktiviteter.

Upplev sommar och sol med Hjällbo fritidsgård

Hjällbo fritidsgård är öppet under sommaren för att ge ungdomar en meningsfull fritid. För de som har anmält sig väntar läger och besök på bland annat Liseberg och Skara Sommarland. Men än går det att anmäla sig till en dagsutflykt och boxning.

Just nu är fritidsgården Hemmaplan i Hjällbo stängd. I fritidsgårdens lokaler håller en grupp sommarjobbande ungdomar på med att utsmycka väggarna med nya målningar. 

Häng med på dagsutflykt 9 juli

8 juli öppnar fritidsgården igen och redan dagen efter, 9 juli, blir det en dagsutflykt som inte kräver någon föranmälan. Vart det blir är en hemlighet än så länge, men det kommer att bli brännboll och grillning.

Hjällbo sommarplanering
En ruta för varje dag under sommarlovet i planeringen på Hjällbo fritidsgård.

– Vi samarbetar med fritidsgårdarna i Gårdsten och Lövgärdet med olika aktiviteter under sommaren. Detta för att ungdomar ska få träffa varandra, säger Lisa Karlsson, fritidsassistent på Hjällbo fritidsgård. 

Det är hon som är ansvarig för sommaraktiviteterna. Många dagar under sommarlovet kommer fritidsgården att ha öppet på kvällarna. 

Spontana utflykter när solen skiner

– Men det är möjligt att planera om. Vi är flexibla. Om det är bra väder kan vi åka iväg på en utflykt de dagar som fritidsgården är öppen. Vi har möjlighet att betala resan med kollektivtrafiken. Tidigare har vi gjort sådana spontana resor till Röda Sten. Där finns kommunens graffitivägg och en skatepark, säger Lisa Karlsson. 

Hjällbo Sommarplanering
Än är det möjligt att anmäla sig till dagsutflykten 9 juli och boxningen 24 juli.

Hennes uppmaning till ungdomar som vill vara med i verksamheten är att hålla koll på fritidsgårdens Instagramkonto. Där kommer det att finnas information. Det kommer också att finnas aktuell information på fritidsgårdens dörr. 

Läger, sommarland och Liseberg för de som anmält sig

Under våren har ungdomar i Hjällbo kunnat anmäla sitt intresse till att följa med på läger i Sjövik, åka till Skara Sommarland, till Liseberg och besöka äventyrsbanan How high i Partille. Nu är det tyvärr försent att anmäla sig till dessa aktiviteter.

– Det är tack vare att vi har två fritidsassistenter som är timanställda och för att vi får pengar från regeringens satsning på avgiftsfria sommarlovsaktiviteter som vi kan ha den här verksamheten, säger Lisa Karlsson. 

När skolan börjar i slutet av augusti är verksamheten på fritidsgården igång som vanligt igen.

Fakta

Fritidsgården Hemmaplan under sommarlovet.

Håll dig uppdaterad via fritidsgårdens Instagramkonto: https://www.instagram.com/p/By47PGUhQc_/

Planerade aktiviteter: 

• 9 juli
Dagsutflykt. Brännboll och grillning. Ingen föranmälan krävs. Information om tid och plats för samling meddelas på fritidsgården och på fritidsgårdens Instagram.

• 10-12 juli
Läger i Sjövik. Anmälningstiden har gått ut.

• 19 juli
Skara Sommarland. Anmälningstiden har gått ut.

• 24 juli
Testa på boxning. Platser finns kvar. Anmäl dig på fritidsgården.

• 1 augusti
How Highs äventyrsbana, Partille. Anmälningstiden har gått ut.

• 9 augusti
Liseberg. Anmälningstiden har gått ut.

Välkomna till Hjällbo fritidsgård hälsar Lisa Karlsson, Dali Bojovic och Sabrina Can.

Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.