Sevdenur Yagci och Hamza Öney fick tillsammans med sin klass 5A på Bergsgårdsskolan ta emot Ambassadörspriset som de delar med klass 5B. Andera Kassar och Christian Eldstaf från Poseidon delade ut årets stipendier i samband med skolavslutningen.

Prisregn över elever i Hjällbo på skolavslutningen

I samband med skolavslutningen i Hjällbo delade bostadsbolaget Poseidon ut sammanlagt 30 000 kronor i stipendier.

En av pristagarna är Kanza Rehman som just gått ut årskurs nio på Hjällboskolan.

På frågan vad hon vill satsa på i framtiden svarar hon lite skämtsamt:
– Jag ska bli Sveriges statsminister.

På Hjällboskolan var det Kanza Rehman, Shadia Abdulkadir och Sara El Sulaiman som belönades för sina skolresultat med stipendium från Poseidon på 2000, 5000 respektive 3000 kronor .

”Jag ska blir Sveriges statsminister”

Kanza Rehman som fick ta emot 2 000 kronor är en av tre stipendiater på Hjällboskolan som belönades för sina skolresultat. De två andra är Shadia Abdulkadir och Sara El Sulaiman som fick 5 000 respektive 3 000 kronor.

Shadia berättar att hon har pluggat hårt varje dag hela läsåret.
– Men det har det varit värt, säger hon och visar upp sitt diplom.

På Bergsgårdsskolan gick stipendiet för bästa betyg till Peshakft Guli. Han har ännu inte bestämt vad han ska göra med de 5 000 kronor som han prisades med, tillsammans med blommor och diplom.

Klart är att han ser fram emot ett långt sommarlov innan skolan börjar igen i höst.
–Ja, det ska bli skönt, säger han.

Peshakft Guli i årskurs 9 fick ta emot 5000 kronor i stipendium för bästa skolprestation på Bergsgårdsskolan.

Goda Hjällboambassadörer prisade

Förutom stipendierna för bästa betyg delar Poseidon också ut priser till den eller de som varit en god ambassadör under läsåret. Ambassadörerna utses av respektive skola.

På Hjällboskolan gick priset på 5 000 kronor till Tawgar Mashir som jobbar som skolutvecklare. Ett utdrag ur motiveringen lyder:

”I sitt arbete som skolutvecklare på Hjällboskolan är han en stor förebild för våra ungdomar. Hans arbete stärker ungdomarnas självkänsla, får dem att tro på sig själva och se sina möjligheter. Han personifierar Hjärta, Hjärna Hjällbo.”

Tawgar Mashir, skolutvecklare och förebild tillsammans med Magnus Alexandersson och Carolina Saletti från Poseidon.

Lyfter Hjällbo med bra bemötande

På Bergsgårdsskolan delades priset mellan klasserna 5A och 5B som fick 2 500 kronor vardera.

Här lyder motiveringarna:

”Klass 5A får priset för att de är duktiga ambassadörer för Bergsgårdsskolan och Hjällbo när de åker på utflykt. De är respektfulla mot andra passagerare på buss och spårvagnar och de pratar gärna med andra människor de möter och berättar stolt var de kommer ifrån.”

”Klass 5B få priset för goda studieresultat, en god sammanhållning samt ett bra bemötande. Klassen är goda ambassadörer för Hjällbo.

Prisad odling på Bläseboskolan

På Bläseboskolan gick ambassadörsstipendiet till Bläseboskolans Odlingsprojekt 2019. Motiveringen lyder:

”I odlingsprojektet får eleverna i praktiken se hur ett frö utvecklas till mat. Meningen med elevernas odlingsarbete är att de ska förstå hur hela ekosystemet hänger ihop.”

Bostadsbolaget Poseidon har delat ut skolstipendierna i Hjällbo sedan 2009. I år var det bland annat Christian Eldstaf, chef för trygghetsgruppen på Poseidon i Hjällbo som räckte över priserna.
– Det är ett sätt för oss att uppmuntra goda förebilder, säger han.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.