Barn spelar fotboll

Sommarlovet börjar med sommarfotboll på Hjällbovallen

17-20 juni arrangerar Framtiden gratis fotbollsträning på Hjällbovallen. Alla barn födda mellan 2007 och 2011 som bor i någon av Poseidons hyresrätter i Hjällbo är välkomna att vara med. Det är möjligt att anmäla sig fram till 31 maj.

– Det känns mycket bra att vi kan erbjuda så många barn en riktigt bra fotbollsvecka, med gamla och nya kompisar, säger Lars Halling, marknadschef Poseidon.

Detta är andra året som Poseidon tillsammans med de andra kommunala bostadsbolagen inom Framtidenkoncernen arrangerar Framtidens sommarfotboll en vecka med fotbollsträning för sina hyresgästers barn runt om i Göteborg. En av dessa platser är Hjällbovallen.

Framtidens sommarfotboll i Hjällbo är ett samarbete mellan Poseidon och Gunnilse IS.

– Syftet är att öka idrottsintresset bland barn och att ge en rolig start på sommarlovet. Något krav på att vara medlem i en idrottsförening finns inte. Det finns heller inga krav på att man har spelat fotboll förut, säger Heléne Blennermark Zendegani, integrationsutvecklare för Poseidon.

Ett annat syfte med Framtidens sommarfotboll är att fler ungdomar ska bli intresserade av att bli idrottsledare. I dag har många idrottsföreningar i Göteborg många barn och ungdomar som vill idrotta men saknar ledare. Därför kommer ungdomar som vill prova på att vara ledare under sommarträningen att få en utbildning innan träningen drar igång.

– Vi hoppas att fler vill vara med och spela fotboll i Gunnilse eller någon annan förening efter Framtidens sommarfotboll, säger Thomas Gustafsson, klubbchef i Gunnilse IS.

I dag har Gunnilse IS flera flicklag i fotboll och ett damlag som är med i seriesystemet. Därför hoppas Tomas Gustafsson att det är många tjejer som anmäler sig till sommarfotbollen.

Hittills har 400 barn i hela Göteborg anmält sig och det finns plats för 300 barn till.

– Inom Framtidenkoncernen har vi en önskan om att Framtidens sommarfotboll kommer att ge 70 nya ungdomsledare som vill utvecklas som ledare inom någon av Göteborgs idrottsföreningar, säger Lars Halling.

Fakta Framtidens sommarfotboll

Barnen tränar tre timmar om dagen, 17-20 juni, tillsammans med fotbollstränare. Barnen kommer att få prova på olika övningar och lära sig olika tekniker. Självklart kommer det att bli matcher också. Alla deltagande få varsin boll, vattenflaska och en t-shirt.

Framtidens sommarfotboll arrangeras av de kommunala bostadsbolagen inom Framtidenkoncernen tillsammans med Göteborgs Fotbollförbund. I Hjällbo är det Poseidon och Gunnilse IS som är ansvariga.

Anmälan

Anmälan sker via denna länk senast 3 juni.

Det går också bra att kontakta Gunnilse IS på kansli@gunnilseis.se eller på telefon 031-3314500.

Framtidens sommarfotboll arrangeras på följande platser:  H

Hjällbovallen

Lövgärdet

Bravida Arena, Hisingen

Välen, Västra Frölunda


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.