Hjällbos talanger visade upp sig på Hjällboskolans dag

I lördags arrangerades Hjällboskolans dag, en dag där skolan bjuder in allmänheten – nuvarande elever, gamla elever, syskon, föräldrar. Årets tema var Mitt Hjällbo.

Konstutställning och målning. Fotograf: Melanie Gabuten

– Hjällboskolans dag anordnas för att visa att skolan bryr sig om eleverna och att skolan är bra, säger Jesper, lärare i matematik och NO.

Något för alla

Listan av aktiviteter som pågick under dagen var lång och det fanns något för alla. Dagen innehöll fotoutställning, slöjd, fotbollsspel, rundvandring i skolan, musiklektion och mycket mer. På scen pratade Hjällboprofiler om vad Hjällbo betyder för dem och när tidigare eleven Fernando sa meningen “Hjällbo är fullt av talanger” jublade publiken. På scen uppträdde också flera nuvarande elever.

– Jag tycker det är bra att skolan har en sån här dag för att skapa gemenskap och för att fira. Det visar också att skola inte bara är skola, utan att det är mer än så, säger en elev på Hjällboskolan.

Sätter ihop en människa på 32 sekunder

I ett av klassrummen fanns det tävlingar i NO – om kroppen och fåglar. Tävlingen om kroppen gick ut på att plocka ut organen ur en docka och sätta in dem på rätt plats igen. Två elever tävlade mot varandra och vinnaren klarade organtävlingen på imponerande 32 sekunder. I ett annat klassrum pågick det mattelekar där en elev från första klass briljerade med sina matematikkunskaper.

Utställning med elevernas målningar. Fotograf: Melanie Gabuten

På Hjällboskolans Instagramkonto tackade skolan eleverna som varit med och deltagit, alla lärare som gjort dagen möjlig och alla som kom för att besöka Hjällboskolans dag. Vill du se fler bilder eller se vilka mer aktiviteter som anordnades på Hjällboskolans dag, kika in deras Instagramkonto! https://www.instagram.com/hjallboskolanihjallbo/


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.