Varsågod och sitt. Nu är parkbänkarna i Hjällbo Centrum hela.

Kommer du ihåg de trasiga parkbänkarna i Hjällbo Centrum? Glöm dem. Nu är alla parkbänkar hela och väntar på människor, och kanske också på någon duva, som vill sätta sig på dem en stund.

Det var i höstas som Charlotta Brandt sa till Ulrika Evenås att de trasiga parkbänkarna behövde göras i ordning. De jobbar båda två på det kommunala bolaget GöteborgsLokaler som äger fastigheterna i Hjällbo Centrum.

Vissa parkbänkarna saknade några plankor. Vissa hade inga plankor alls. De var inte så trevliga att sitta på.

Men det var inte så enkelt att ordna till dem. Det visade sig nämligen att dessa parkbänkar stod på mark som hade olika ägare. Vissa bänkar hade Poseidon hand om, andra var GöteborgsLokalers ansvar och några andra skulle Göteborgs Stads park- och naturförvaltningen sköta om.

Gemensamt ansvar för egna parkbänkar

– Bänkarna var slitna och fula. De behövde ett ansiktslyft. Vi kom överens om att var och en av oss som har ansvar för dessa parkbänkar skulle rusta upp våra egna bänkar. Vi gav ett gemensamt uppdrag till det företag som sköter om parken på torget att ordna till parkbänkarna, säger Ulrika Evenås, fastighetsförvaltare för Hjällbo Centrum på GöteborgsLokaler.

Sedan några veckor är parkbänkarna iordninggjorda.

– Jag hoppas att de får vara fina och fyllas med glada människor, säger Charlotta Brandt, GöteborgsLokalers centrumutvecklare för Hjällbo Centrum.

Ser risk att gamla plankor går sönder

Amela som bor i Hjällbo har stannat till vid en av parkbänkarna. Hon är glad över att parkbänkarna är färdiga, men helt nöjd är hon inte.

– Man kunde väl ha bytt ut alla plankorna på parkbänkarna. Nu finns det ju risk att de gamla plankorna går sönder och så hade det sett finare ut om allt var nytt, säger Amela.

Bredvid parkbänkarna står den nya dricksvattenfontänen. Än sprutar det inget vatten ur den, men beskedet från Göteborgs Stads förvaltning för kretslopp- och vatten är att vattnet ska komma igång nu under våren.

Läs mer:

Dricksvattenfontän på plats, men vattnet väntar till våren


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.