Aland Lokeman gillar sina hyresgäster och fastigheter

– Jag gillar mina hyresgäster, säger Aland Lokeman, husvärd för Poseidon på Bergsgårdsgärdet i Hjällbo.

I den senaste undersökningen om vad hyresgästerna tycker om hans arbete står det klart att hyresgästerna också gillar sin husvärd.

Aland Lokeman visar stolt resultatet från hyresgästundersökningen Aktiv Bo för de boende på Bergsgårdsgärdet 31 till 60 där han är husvärd. Alla, 100 procent, av de som svarat säger att de är nöjda eller mycket nöjda med den senaste kontakten med husvärden.

– Jag tar mitt jobb på allvar och vill alltid vara på topp, säger Aland Lokeman.

På frågorna om hyresgästerna upplever att han tar dem på allvar, om de känner sig trygga med hans arbete och hur de ser på hans service är det vanligaste svaret “Mycket bra”. Detta gör honom till den mest uppskattade husvärden i Hjällbo.

– Aldrig har hyresgästerna på Bergsgårdsgärdet varit så nöjda som nu med oss husvärdar, säger Aland Lokeman och ser på resultatet för sig själv och de två kollegorna.

–Aland är driven och lyssnar på hyresgästen, säger Pernilla Angerå, husvärd på Bergsgårdsgärdet och kollega till Aland Lokeman.

Tidigare har Aland Lokeman jobbat som snickare, golvläggare, busschaufför, handläggare för ensamkommande barn och aktiveringspedagog för barn med funktionsnedsättningar. Hösten 2017 började han läsa en gymnasieutbildning för att bli fastighetsvärd. Utbildningen som är på 1,5 år klarade Aland Lokeman av på 2,5 månad. I november samma år började han jobbet som husvärd på Bergsgårdsgärdet.

Sedan dess har 1 026 saker åtgärdats i de 234 lägenheterna som han ansvarar för.

– Jag har utfört det mesta själv i stället för att boka in andra hantverkare att lösa problemen. Det är så man får respekt hos hyresgästerna. Om jag går in i en lägenhet försöker jag åtgärda flera saker, säger Aland Lokeman med ett leende

Han börjar visa vad han har i fickorna på sina arbetsbyxor för att vara beredd på det mest när han kommer in i en lägenhet. Det handlar om olika skruvar, vred till spisar, temperatumätare och polygrip. Där har han också sitt favoritverktyg: skruvmejseln med hammare i skaftet.

När det gäller jobbet har han två drömmar. Han vill vara med om att renovera fastigheterna på Bergsgårdsgärdet och utbilda sig till fastighetsförvaltare.

– Jag gillar fastigheter, säger Aland Lokeman.

För att kunna bli fastighetsförvaltare har han anmält sig till en utbildning som börjar till hösten. Utbildningen sker under två kvällar i veckan.

– Det är en stor roll att vara fastighetsförvaltare. Då har man ansvar för att hyra ut, för husvärdarnas arbete och för budgeten. Jag gillar siffror, säger Aland Lokeman.

Aland Lokeman lagar snabbt den läckande kökskranen hemma hos Bagci Ramazan. Samtidigt passar han på att undersöka Bagci Ramazans spis som han haft problem med ett tag.

– Det är dags att byta den, säger Aland Lokeman och mäter bredden på den med tumstocken.

– Aland är bra. Han är vänlig och ger bra service, säger Bagci Ramazan.

Den sociala delen av arbetet är viktigt för Aland Lokeman.

Han trivs i Hjällbo.

– Du har hela världen i Hjällbo. Det är så kul att höra alla olika språk. Själv har jag lärt mig somaliska, säger Aland Lokeman som sedan tidigare talar tyska, kroatiska, arabiska, persiska och engelska förutom svenska.

Fakta Aland Lokeman

Ålder: 33 år.

Familj: Fru och tre barn som är mellan 3 månader och 9 år.

Bor: Kvillebäcken på Hisingen, men är på gång att köpa hus i Angered.

Jobbar som: Husvärd Bergsgårdsgärdet, Hjällbo.

Fritid: Barnen, cykla och promenader.

Dold talang: Fixa med datorer så att de går snabbare.

Dröm: Köpa eget hus, bli fastighetsförvaltare och renovera Bergsgårdsgärdet.

Bästa tips till hyresgästerna: Skaffa hemförsäkring och få ut ersättning från försäkringen när något i lägenheten går sönder.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.