Alla medgivanden sitter i pärmen inne hos registrator.

Hälsovecka ska få fler ungdomar och andra att röra på sig

Nu är det dags för Hälsovecka igen. Det innebär mängder av gratis aktiviteter på kommunens simhallar, ishallar och gym mellan 21 och 27 januari. I år finns det många aktiviteter som vänder sig till ungdomar.

– Vi vill uppmuntra till rörelseglädje och låta göteborgare hitta nya aktiviteter, säger Malin Larsson, samordnare för friskvård på Göteborgs Stads idrott- och föreningsförvaltning.

De drygt 120 aktiviteterna under Hälsoveckan är öppna för alla, men en särskild tanke finns att personer som i dag inte rör på sig ska känna sig välkomna.

– Det är allt vanligare att barn och ungdomar sitter stilla och motionerar mindre, säger Malin Larsson.    

Ungdomskvällar i Angered Arena och Geråshallen

Därför innehåller årets hälsovecka bland annat två ungdomskvällar. Båda i närheten av Hjällbo. En i Geråshallen på måndag och en i Angered Arena på onsdag.

– Det blir en föreläsning om träning, mat, sömn och stress. Små förändringar i vår livsstil gör att man kan orka mer i vardagen. På slutet av ungdomskvällen blir det ett träningspass, säger Malin Larsson.

Bland de andra aktiviteterna för ungdomar i Angereds Arena och Geråshallen finns isdisco, after school i simhallen, särskilda ungdomsträningar och tider då ungdomar kan få hjälp att komma igång med gymträning.

I år arrangeras Hälsoveckan för fjärde året. Nytt för i år är att Dalheimers hus i Majorna har ett fullspäckat program under Hälsoveckan, som riktar sig till alla. Bland annat föreläsningar, musik, gruppträning och temadagar inom hälsa.

Hälsoveckan väcker viljan att träna

– Tidigare år har vi sett att intresset att fortsätta träna efter Hälsoveckan ökat på anläggningarna. Förhoppningen är att den inspiration och idéer som man får under Hälsoveckan ska göra att man fortsätter även efteråt. Antingen genom att fortsätta komma till våra anläggningar eller att man tränar och rör på sig på annat sätt, på egen hand eller tillsammans med familj, vänner eller kollegor. når vi målet om att fler ska kunna ha en aktiv fritid med rolig och lättillgänglig träning, säger Malin Larsson.

 

Läs mer om hälsoveckan här.

 

Ta del av alla aktiviteter i Angered Arena, Geråshallen och andra anläggningar runt om i Göteborg här

Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.