Julstämningen sprider sig i Hjällbo!

I fredags var det julmys på torget i Hjällbo. Utanför gallerian stod ett tält uppställt dit både barn och vuxna var välkomna att julpyssla eller värma sig med varm choklad och glögg. Även snögubben var på plats och bjöd på pepparkakor till alla som ville ha.

– Trots att det var ruggigt och kallt var det väldigt många, både vuxna och barn, som besökte oss, säger Charlotta Brandt på GöteborgsLokaler.

Initiativtagarna till julmyset var GöteborgsLokaler tillsammans med Hjällbo företagarförening.

 

iHjällbo tog reda på mer om Hjällbobornas julfirande.

 

Namn: Sven Hallström

Ska du fira jul?
Ja, det har jag gjort sedan jag var barn, så det är tradition.

Hur firar du jul?
Jag firar tillsammans med fru och vår pojk. Vi äter mycket julmat och delar ut julklappar!

 

 

Namn: Issmat Elsalinie

Ska du fira jul?
Självklart, det är tradition!

Hur firar du jul?
Vi samlas hela familjen. Vi köper julklappar och äter julmat. Kalkonskinkan är det viktigaste på hela julbordet! Men det finns också dolma, julgodis och andra saker. Men ingen alkohol, bara julmust.

 

 

Namn: Mari Lundgren

Ska du fira jul?
Jag firar jul!

Hur firar du jul?
Vi firar jul med sill, julskinka och naturligtvis ser vi på Kalle Anka! I år firar jag med mina döttrar och min svärson och kanske får vi även besök från Gotland där vi är ifrån. Jag tycker att vi behöver umgås och äta gott i vintermörkret! Det är en tid då jag verkligen känner tacksamhet över det jag har. Julen är magisk, jag har fortfarande barnasinnet kvar, den känslan försvinner tydligen aldrig!

 

 

Namn: Krystyna Karlsson

Ska du fira jul?
Jajemen, varje år! Det är en möjlighet att träffas och ha kul tillsammans. Det är en fin tradition jag gärna vill föra vidare till mina barn.

Hur firar du jul?
Mina barn, barnbarn och barnbarnbarns kommer till mig. Vi äter mat tillsammans, mycket fisk! Men det ska finnas någonting för alla, så att alla kan äta något de tycker om. Det finns anka, olika grönsaker, piroger, surkål, och egenplockad svamp med mera. Jag gillar att plocka svamp! Och så äter vi den sen på jul.

 

 

Namn: George Heno 

Ska du fira jul?
Ja. Det är av tradition och av religiösa skäl.

Hur firar du jul?
Vi brukar hyra en lokal där familjen samlas, jag har fyra barn och massa barnbarn, sammanlagt blir vi över 30 personer. Alla köper julklappar till alla och julgran har vi såklart, annars blir barnbarnen besvikna. Tomten kommer och vi äter mycket mat, hälften svenska rätter och hälften rätter från Mellanöstern.

 

 

Namn: Mahamad Omor Bosali 

Ska du fira jul?
Ja, det gör jag av tradition.

Hur firar du jul?
Vi träffas i familjen, ibland är andra familjer också med. Vi har julgran, delar ut paket och har julbord med många olika rätter från Mellanöstern. Potatis, tomat, biryani, valnötter, ris, maklouba osv. Mycket god mat!

 

 

Namn: Yousra Alraheb

Ska du fira jul?
Ja. Av tradition och religiösa skäl.

Hur firar du jul?
Vi samlas hela familjen med alla barn och äter tillsammans. Sen går vi på midnattsmässa i den katolska kyrkan. Det är jättemysigt!


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.