OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polisens löfte till Hjällbo: Ska synas mer

Fler poliser i Hjällbo, trygghetsvärdar på kvällar och fixade lampor. Det är några av punkterna i medborgarlöftet som polisen i Angered ger de boende i Hjällbo.

För några veckor sedan presenterade lokalpolisen i nordost och stadsdelsförvaltningen sitt nya medborgarlöfte till boende i Angered: de ska synas mer i Hjällbo.

Medborgarlöften är löften som polisen ger, ofta tillsammans med en annan del av lokalsamhället. Enligt polisen handlar ett medborgarlöfte om att polisen lyssnar på vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Nu var det återigen dags för polisen i området Nordost att komma med ett nytt löfte, där fokus hamnar på Hjällbo.
– Vi vill jobba med tryggheten på torgen. Det är lite som skyltfönster i våra lokalområden, säger Fredrik Lennartsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Nordost, till GöteborgDirekt.

Otryggt enligt många boende

Otrygghet i offentliga miljöer är något som många boende i Angered har tagit upp i olika trygghetsundersökningar och när de har pratat med polisen och stadsdelsförvaltningen. Hjällbo centrum är en viktigt del av stadsdelen där många människor rör sig varje dag. Därför har polisen valt att fokusera sitt arbete till Hjällbo centrum och ha ett nära samarbete med fastighetsförvaltarna Poseidon och Göteborgslokaler.

Medborgarlöftet innehåller fem punkter som polisen lovar att genomföra under 2018-2019:

  • Hög polisiär närvaro genom patrullering på otrygga platser i Hjällbo. Närvaro vid minst 200 tillfällen.
  • Riktade insatser mot narkotikaförsäljning, våldsbrott och ordningsstörningar.
  • Bostadsbolaget Poseidon kommer att ha trygghetsvärdar på plats på kvällar och helger i Hjällbo.
  • Poseidon och Göteborgslokaler satsar på att förbättra belysningen på Hjällbo centrum. Ersätta och reparera skadad in- och utvändig belysning inom 24 timmar.
  • Stadsdelsförvaltningen kommer att, i samverkan med andra förvaltningar och föreningar, skapa förutsättningar för positiva möten och aktiviteter på torget, såväl dagtid som kvällstid.

Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.