OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Affes bästa kunder finns på hemmaplan i Hjällbo

Afram Hermz började redan som elvaåring att frisera sina vänner i Syrien. Sex år senare öppnade han sin första egna frisörsalong. I dag äger han Affes frisörsalong i Hjällbo.
– I Hjällbo finns de bästa kunderna! Här är alla trevliga och hjälpsamma. Alla känner alla, säger Afram Hermz.

Afram, eller Affe som han kallar sig, kom till Sverige för kärleken för 20 år sedan. Sedan dess har han bott i Hjällbo och idag har Afram och hans fru fem barn tillsammans. Han har också två frisörsalonger, en i Hjällbo och en i Johanneberg men innan dess har han haft fler både i Syrien och i Göteborg.

”Bäst att ha sitt eget”

Redan som elvaåring började Aframs karriär som frisör. Förutom att klippa sina vänner gick han till en frisörsalong efter skolan för att lära sig mer och bli riktigt duktig. Efter en utbildning i Damaskus öppnade han som 17-åring sin första egna salong i Syrien.

– Min pappa har alltid sagt att det är bäst att ha sitt eget, att vara sin egen chef. Det har jag haft med mig och det var det som fick mig att öppna en egen frisörsalong, säger Afram.

I Sverige byggde han på sin utbildning på Burgårdens frisörskola och öppnade strax därpå även salong i Sverige.

Klipper långväga stammisar och finska fotbollsproffs

Under sitt yrkesliv har Afram haft många kunder på sina salonger. Damer och herrar, gamla och unga, med olika etnicitet, bakgrund och yrken. Han har klippt fotbollsproffs från Finland, lokala kunder från Göteborg men också stammisar som åker långväga till Aframs salong. Men de allra bästa kunderna tycker Afram att man hittar i Hjällbo.

– Här i Hjällbo finns bara trevliga kunder! Hjällbo är ett fint ställe med familjär stämning där många olika religioner och kulturer möts. Alla känner alla och är väldigt hjälpsamma och ställer upp för varandra, säger Afram.

Några fler fördelar Afram ser i att ha frisörsalong i Hjällbo, förutom trevliga kunder, är att han är nära familjen och finns till hands om barnen behöver honom. Men att ha eget företag är inte alltid lätt erkänner han.

Utökar verksamheten med två nya frisörer

– Visst hade det varit mycket enklare att vara anställd. Att ha eget företag kommer med mycket ansvar och jobb. Det är ganska kämpigt och det tar tid, säger Afram.

I åtta år har han haft sin verksamhet i nuvarande lokaler i Hjällbo och han trivs mycket bra. Det är fint och fräscht med lättillgänglig parkering för kunder. Klipptiderna verkar vara populära med tanke på att han nu tänker anställa två nya frisörer.

–  Att boka en klipptid är det bästa men vi tar även emot drop in i mån av tid. Till oss är alla välkomna, avslutar Afram.  


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.