Fritidsgården i Hjällbo ger ungdomar ett värdefullt höstlov

Ungdomar ska ha en värdefull fritid. Särskilt när det är lov. Det menar fritidsledarna på Hjällbo fritidsgård som tillsammans med ungdomarna planerat för extra mycket aktiviteter under höstlovet. Det blir musikturné, turneringar i fotboll och bordtennis, men också en temakväll om Backabranden för 20 år sedan.

Fritidsgårdarna i Angered arrangerar en turné med uppträdanden, dans och dj:s. Från måndag till fredag under höstlovet är turnén på de olika fritidsgårdarna i Angered. I Hjällbo är det tisdagenskvällen som gäller.

– Vi vill att alla områden i Angered ska knytas samman Ungdomarna har fått anmäla sig och berättat vad de vill göra. Några kommer att spela och sjunga. Andra kommer att läsa poesi. Det kommer att bli superkul att se alla ungdomar uppträda, säger Lisa Karlsson, fritidsledare på Hjällbo fritidsgård.

Backabranden uppmärksammas

Men på måndagen kommer fritidsgården att uppmärksamma att det är 20 år sedan en brand bröt ut under ett ungdomsdisco på Backaplan, de så kallade Backabranden.

– Vi kommer att tända ljus och berätta vad som hände. De som var med om branden då är lika gamla som våra ungdomar är nu, säger Lisa Karlsson.

På tisdag blir det fotbollsturnering och på onsdag turnering i bordtennis. Höstlovsveckan avslutas med att fritidsgården Halloweenpyntas på torsdagen för att på fredagen bjuda på film och bakning med Halloweentema.

Tider för aktiviteterna på Hjällbo fritidsgård hittar du i kalendariet här på iHjällbos hemsida.

Under höstlovet är det fullt av aktiviteter för lediga barn och ungdomar i hela Göteborg. Läs mer i Göteborgs Stads kalendarium och hitta aktiviteter som passar dig.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.