Katolske biskopen: “Jag har en positiv och trevlig bild av Hjällbo”

Det blev något för både kroppen och själen när den katolska kyrkans biskop i Sverige, Anders Arborelius, tillika kardinal, kom till Caritas i tisdags. Han fick reda på de ekonomiska svårigheter som Caritas har och önskade organisationen framgång.

Caritas är den katolska kyrkans biståndsorganisation. Caritas verksamhet i Angered med lokal i Hjällbo är en av de största verksamheterna som Caritas har i Sverige. Nu besökte Anders Arborelius Caritas för att fira att föreningen har varit i sina nuvarande lokaler i fem år och har haft verksamhet i Hjällbo under 25 år.

– Han tycker om vårt sätt att arbeta tillsammans med alla människor och ser vår kamp för vår verksamhet, säger Gun Holmertz, verksamhetsansvarig för Caritas i Angered.

– I Caritas kan många människor med olika bakgrunder komma ihop och utför viktigt arbete tillsammans. Jag har en trevlig och positiv bild av Hjällbo, säger Anders Arborelius.

Utsågs till kardinal av påven

Han är biskop för Stockholms katolska stift som omfattar hela Sverige. 2017 utsågs han av påve Franciskus till kardinal. Något som ingen svensk utsetts till före honom. Samma år utsåg tidningen Fokus honom till årets svensk. Gun Holmertz är nöjd med besöket. För första gången har hon på sig sin påvliga medalj, Sylvesterordnern, som hon fick av påven Franciskus 2016.

– Jag fick den för mitt goda arbete och min solidaritet med utsatta människor. Jag är den enda kvinnan i Sverige som fått denna order, säger Gun Holmertz.

Under besök bjöds det på lunch och fika till de Hjällbobor och andra som passade på att få lyssna på och tala med biskopen och kardinalen.

– Han tycker att det är mycket trevlig att träffa andra människor och önskade oss i Caritas i Angered framgång, säger Gun Holmertz.

På bilden syns Anders Arborelius, biskop för katolska kyrkan i Sverige och kardinal i mitten. Kring sig har han medarbetare inom Caritas i Angered och präster från olika kristna kyrkor i Göteborg. Gun Holmertz står till höger om biskopen med sin påvliga medalj. 


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.