Zainab Qader har tränat taekwondo sedan hon var nio år och är numera rankad etta i sin åldersgrupp.

14-åriga Zainab: ”Jag ska bli OS-medaljör”

I Hjällbo bor en svensk mästare i taekwondo. Med svart bälte och guldmedalj i både i SM och nordiska mästerskap har hon målsättningen klar. Zainab Qadar är 14 år och satsar på att ta medalj i OS 2024.

Zainab Qader började med taekwondo när hon var nio år för det såg så kul ut när hennes bror tränade sporten. Även hennes syster började. Numera har både brodern och systern gått över till andra sporter – med inte Zainab.
– Jag fastnade. Det är en intensiv och hård träning som jag gillar. På tävlingar och när jag vinner får jag sedan belöning för all träning jag har lagt ner.

Rankad Sverigeetta

Zainab som tränar i WTF Lejon taekwondo-klubb är rankad etta i sin åldersgrupp i Sverige och har redan deltagit i flera internationella tävlingar. Bland annat VM. Men hon möter ofta förvåning när hon berättar att hon håller på med taekwondo.
– Många tror inte att det är en sport för tjejer. Då är det extra kul att vinna och visa att det faktiskt är det och att det inte spelar roll om man är tjej eller kille.

Innan tävlingar tränar Zainab sex gånger i veckan, annars fyra. Utöver träningen tar skolan all plats i hennes liv och vardagen är fast inrutad från morgon till kväll. För hon har två tydliga mål i livet.
– Ända sedan jag var liten har jag velat bli barnläkare. Så det ska jag bli. Och OS-medaljör i taekwondo.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Poseidons hyresgästtidning I Våra Kvarter.

Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.