Upplev naturen i Hjällbo

Nu när hösten kryper på och sommarens sista värme hänger sig kvar är det perfekt läge att ge sig ut i naturen. Vad sägs om att paddla kanot i Vättlefjäll, eller vandra i Lärjeån?

Mellan Hjällbo och Angered slingrar sig Lärjeån fram. Och för den som aldrig har varit där liknar det nästan en djungel, fullt av träd, vatten, mossklädda träd och djurliv. Stigen börjar vid slutet av Bollplansgatan. Sen vandrar du på stigen längs med ån, som är skyltad hela vägen. Sju kilometer ligger hela rundan på och det är en enkel promenad som du även kan göra med barnvagn. Känner du dig fikasugen mot slutet så är det bara att svänga förbi Lärjeåns trädgårdar. Där kan du mumsa på fika och mackor, gjort med närodlat från trädgården.

Paddla genom ett drömskt landskap

Att paddla kanot är för många en upplevelse där man kommer väldigt nära inpå naturen. Att paddla i Vättlefjäll, som är ett naturreservat i utkanten av Angered, kan också beskrivas som ett coolt äventyr. Här paddlar man i ett landskap fullt av små sjöar, öar och trånga kanaler med träd som hänger över vattnet. När du väl har kommit igång kan du antingen paddla runt, lägga till vid någon vik och fika, och upptäcka den häftiga naturen som vi har i vårt närområde.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.