Scoutkåren skapar gemenskap för Hjällbos barn och ungdomar

En ny termin har startat för Hjällbos scouter. Scoutkårens ordförande, Albin Brovina, hoppas på många nya medlemmar under det kommande året.
– Scouterna handlar främst om att ha kul men också om att lära sig nya saker och inte minst att känna gemenskap. Alla åldrar är välkomna, säger han.

I snart 50 år har Hjällbo scoutkår engagerat barn och ungdomar i alla åldrar. De yngre får lära sig allt från hur man packar en väska inför läger i skogen, att göra olika knopar till grundläggande sjukvård. Ju äldre man blir ju mer utmanande aktiviteter får man ge sig ut på. Då kan det handla om att paddla, klättring och andra äventyr. Men för alla åldrar är också samtalen, den egna utvecklingen och gemenskapen i fokus.

– Vi gör skillnad genom att skapa en plats att växa på och en sysselsättning för områdets barn och ungdomar. Vi vill skapa en stark gemenskap och ett sammanhang för barnen. De kommer att träffa kompisar, ha roligt tillsammans och lära sig viktiga saker på vägen. Vi kan göra ännu större skillnad i samhället om fler vill vara med, säger Albin.

Fokus på teamkänsla, envishet och glädje

På terminsstarten 27 augusti var det ett glatt gäng scouter på plats trots ostadigt väder. Ledarna hade byggt upp en hinderbana som scouterna tog sig igenom tillsammans i lag med teamkänsla, envishet och glädje. Efter aktiviteterna bjöds det på fika och delades ut information om gemensamma höstaktiviteter.

– I Scouterna får man göra många saker man vanligtvis aldrig gör som att åka på roliga läger, laga mat utomhus och vara ute i skog och natur. Ibland gör vi även roliga saker i stan såsom stadsorientering, laserdome eller åker skridskor på Heden, säger Albin.

Har du ett barn som är nyfiken på Scouterna och vill prova på?
Kontakta Albin Brovina: 076-0969127, albinbrovina@gmail.com eller Gunnis Karlsson: 073-3330270. 

Helgen 2-4 november är det Halloweenhajk och helgen 7-9 december är det Julhajk. Barn och ungdomar som inte är medlemmar i Hjällbo-Lärjedalens scoutkår kan anmäla sitt intresse att vara med på hajkerna senast två veckor innan till Albin Bovina eller Gunnis Karlsson.

Läs mer om Hjällbo-Lärjedalens scoutkår: https://www.hjallboscoutkar.se/

 


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.