Ny trygghetsgrupp ska öka servicen för boende i Hjällbo

Nu går det att få hjälp av hyresvärden Poseidon också på kvällar och helger.
– Poseidon vill ta ett större ansvar för sina hyresgäster och erbjuda bättre service och trygghet, säger Christian Eldstaf, gruppchef för Poseidons nya trygghetsgrupp i Hjällbo.

Skrattet är nära och förväntan över att få lära känna Hjällboborna är stor. Poseidons trygghetsgrupp har varit igång i en vecka nu. Mottagandet har varit mycket positivt och trygghetsvärdarna har mött uppskattning från hyresgäster och andra som verkar i området.

– Jag ser fram emot vardagliga möten. Jag vill bli en del av Hjällbo, säger Hanna som är en av de nya trygghetsvärdarna.

Hanna

Uppdraget är att göra Hjällbo till ett bättre bostadsområde med ökad service. Det kan handla om få hjälp när man låst in nycklarna i tvättstugan eller när belysningen i trapphus och källare inte fungerar. Trygghetsgruppen kommer att kunna hjälpa till med Poseidons bokningssystem, hur det fungerar i tvättstugan, vart man vänder sig om man har tappat bort sina hemnycklar oh många andra saker.

– Vi ska vistas i hela Poseidons bostadsområde, allt från lekplatser, parkeringsgarage och källare. Det ska vara möjligt för hyresgästerna att prata med Poseidon även på kvällstid. Vi finns tillgängliga för hyresgästerna, säger Christian Eldstaf.

Christian Eldstaf

De kommunala bostadsbolagen inom Framtidenskoncernen har en liknande trygghetsgrupp sedan tidigare i Gårdsten.  Den trygghetsgrupp som Poseidon nu startar i Hjällbo ska också arbeta i övre Lövgärdet. Samtidigt har det blivit trygghetsgrupper i Bergsjön, Hammarkullen och Biskopsgården

– Jag ser fram emot att lära känna olika delar av Hjällbo, säger Faisal.

Abdirsac

Mycket av arbetet kommer att handla om att hjälpa hyresgästerna och föreningslivet. Det kan handla om att tipsa boenden som man kommer i kontakt med att det finns föreningar i området som håller på med saker som intresserar dem.

En annan uppgift blir att besöka fritidsgården, skolor. Det kan också bli så att Trygghetsgruppen ordnar aktiviteter tillsammans med de andra aktörerna i Hjällbo och Övre Lövgärdet.

– Vi kommer att synas och jag hoppas att de personer som vi möter kommer att vara positivt inställda till oss, säger Abdirsac.

Faisal 

– Hyresgästerna ska veta att vi är här för deras skull, säger Bebak.

Bebak

– Ja, hyresgästerna ska kunna vända sigtill oss med sina frågor och tankar, säger Ahmed.

Ahmed

Trygghetsgruppen jobbar på kvällar och helger när husvärdarna och personalen på Poseidons distriktskontor i Hjällbo inte jobbar. Den som vill komma i

kontakt med Trygghetsgruppen ska därför ringa till Störningsjouren som drivs av de kommunala bostadsbolagen.

De anställda i Trygghetsgruppen kommer att få utbildning i hjärt- och lungräddning men har inte rätt att agera som en vakt eller en polis.

Fakta

Trygghetsgruppen i Hjällbo

Drivs av: Bostadsbolaget Poseidon.

Antal anställda: Sex trygghetsvärdar och en gruppchef.

Arbetar på kvällar och helger med uppgiften att ge service och öka tryggheten.

Trygghetsgruppen nås via Störningsjouren telefonnummer 031-80 50 75.

De som jobbar i Trygghetsgruppen talar svenska, somaliska, arabiska, kurdiska och engelska.


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.