Så röstade dina grannar i valet 2014

Snart är det dags för val – den 9:e september gäller det. Då kan man i sin vallokal rösta i riksdagsvalet, landstingsvalet och kommunvalet. Men hur såg det ut det senaste valet? Och den viktigaste frågan: hur röstade dina grannar? Svaret på det får du här nedan!

Hjällbo är indelat i fyra valdistrikt: Hjällbo norra, Hjällbo södra, Skolspåret och Bläsebo. Högst valdeltagande var det bland de som bor i Bläsebo, där röstade 61,8 procent av de boende. 57,7 procent i Skolspåret, 57,6 procent i Södra och 55,8 procent i Norra.

Störst i alla valdistrikten blev Socialdemokraterna som fick mellan 48,8 procent och 54,1 procent. De rödgröna var helt klart populärast i Hjällbo. Vänsterpartiet och Miljöpartiet har en delad andra plats, där Vänsterpartiet fick 13,9% och 16,2% i Bläsebo och Skolspåret. I norra och södra fick Miljöpartiet fler röster, 15,7% och 11,5%.  

Här kan du läsa mer om valresultaten 2014.

Förtidsrösta innan valet

Den 8:e september är det val. Men redan nu ska du ha fått ditt röstkort i brevlådan. Där står det i vilken vallokal du kan rösta på valdagen. Men om du vill rösta innan dess kan du ta dig till Hjällbo bibliotek. Där kan man förtidsrösta från och och med 20 augusti till och med den 8 september. Här kan du se exakt vilka tider förtidsröstningen är öppen.  


Citera gärna det som iHjällbo publicerar. Kom ihåg att ange källan.